"> " /> YMT Videos

 

 

Welkom

Nederlands

Deze website heet “Online Tai Chi Video's voor Thuis Studie”. De online video's kunnen gratis bekeken worden dankzij de vele genereuze Yangjia Michuan Taijiquan (YMT) beoefenaars en sponsor websites. Links naar geselecteerde YMT video's zijn gerubriceerd om ze eenvoudig toegankelijk te maken voor YMT leerlingen en leraren.

 Deze site is ontworpen om een bron van informatie te zijn voor alle beginnende studenten van Yangjia Michuan Taijiquan, die zouden willen dat zij thuis ook een leraar hadden. Meer ervaren studenten en leraren kunnen de video's bestuderen om hun vorm te verfijnen.

 

Video's

 

smartphone en tabletten

Is Julia Fairchild de rechtmatige vijfde opvolger in lijn voor Yangjia Michuan Taijiquan? Klik hier.

Is Julia Fairchild de rechtmatige vijfde opvolger in lijn voor Yangjia Michuan Taijiquan?.pdf

Samenvatting: Auteurs van recente artikels beweren dat Wang Yen-nien geen opvolger aanduidde voor Yangjia Michuan Taijiquan (YMT). Ik onderzoek hier een alternatieve bewering, namelijk dat Wang Yen-nien Julia Fairchild heeft gekozen om hem op te volgen. Twee sleutelwoorden die verband houden met de opvolging in YMT, ‘traditie-bewaarder’ en ‘traditie-doorgever’, worden zorgvuldig gedefinieerd en consequent gebruikt om deze bewering te begrijpen. Bewijzen die aantonen dat Julia Fairchild werd gekozen als opvolgster voor Wang Yen-nien worden vervolgens naar voren gebracht en beoordeeld. Ik moedig verantwoordelijken en leerkrachten YMT aan om wat hier en elders geschreven staat te bestuderen, die informatie te combineren met hun eigen persoonlijke ervaring en voor zichzelf te bepalen wat ‘de waarheid’ is over YMT-opvolging.

[Vertaald in het Nederlands door Marleen Sluydts.]